HU / EN

Rólunk

Rólunk

Nyári Károly 2005-ben mutatta be első alkalommal karácsonyi koncertjét az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében, amely hatalmas sikert aratott az igényes zenét kedvelők körében. Azóta a művész hagyományos ünnepi koncertje minden év decemberében megrendezésre kerül, 2016 óta Budapesti Karácsonyi Koncert néven.

 

Az előadó koncertje az ünnepi időszak várva várt kiemelt zenei- és társasági eseményévé nőtte ki magát és az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel az utóbbi években már dupla teltházzal került bemutatásra.

 

A koncertek állandó közreműködői a művész által alapított Charles Music Kamarazenekar és a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar, melynek tagjai hazánk zenei életének kiemelkedő művészei.

 

Az előadások alkalmával elismert előadóművészek kapnak felkérést, így az elmúlt években meghívott fellépő volt többek közt Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas világhírű operaénekesnő, Szulák Andrea, Malek Andrea, Nyári Aliz és Nyári Edit énekesnők. A 2018. évi Budapesti Karácsonyi Koncert sztárvendégei; Lukács Gyöngyi Kossuth-díjas világhírű operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és Alexandru Agache világhírű bariton, a Magyar Állami Operaház állandó sztár vendégművésze, valamint Nyári Aliz és Nyári Edit énekesnők lesznek.

 

A koncerteken a legmeghittebb karácsonyi dalok csendülnek fel, valamint az előadó pályáját meghatározó legszebb művek és saját slágerei hangzanak el különleges szimfonikus hangszerelésben.

 

Az elmúlt évek karácsonyi koncertjeinek egyedi látványvilágát Varró Zoltán álmodta meg.

 

A koncertekről felvétel készül, melyet több alkalommal is láthatnak a tévénézők az ünnepi időszakot követően.

 

A hagyomány idén is tovább folytatódik, 2018. december 27-én immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a Nyári Károly Budapesti Karácsonyi Koncert, ezúttal a Budapest Kongresszusi Központban az ország egyik legnagyobb koncerthelyszínén.

 

Bővebb információ és jegyvásárlás itt!

 
Scroll Up